Influència de la percepció del temps en la curació de les ferides
De sobres coneguda per tots i totes és la frase, “el temps cura les ferides”, però esta afirmació cobra especial sentit hui més que mai davant l’evidència científica. Segons un estudi desenvolupat pel Departament de Psicologia de la Universitat d’Harvard, els resultats de la qual han sigut publicats recentment en la prestigiosa revista Nature, el temps percebut pot afectar la taxa de curació de les ferides físiques en les persones, provocant que estes sanen de manera més ràpida i més lenta.
Per a l’obtenció d’estes conclusions, els investigadors i investigadores d’Harvard van utilitzar una mostra de subjectes ferits, la percepció dels quals del temps es va dividir en tres categories: temps lent, subjectes que percebien el temps la meitat de ràpid que el temps del rellotge, temps normal o temps del rellotge, i temps ràpid, dues vegades més ràpid que el temps del rellotge. Els resultats van servir per a confirmar la hipòtesi de l’estudi, la qual plantejava que les ferides sanarien més ràpid o més lent quan el temps percebut anara més curt o més llarg, respectivament. Així doncs, els subjectes que van percebre el temps de manera més ràpida es van curar més ràpidament que els que el van percebre de manera normal o lenta.
D’esta manera, queda demostrat que la curació física es veu afectada de manera directa per la percepció temporal psicològica, al marge de la temporalitat real.