Aconseguixen realitzar amb èxit el primer trasplantament d’un cor animal a un humà

Esta operació, pionera en el camp de la medicina, ha sigut duta a terme per un equip de cirurgians de la Universitat de Maryland (EUA) . En ella, el pacient, David Bennett, de 57 anys, diagnosticat d’una malaltia cardíaca sense opcions de tractament per mitjà d’un trasplantament ordinari, va rebre el trasplantament de cor d’un porc genèticament modificat. Este èxit constituïx una fita sense precedents en el camp de la medicina i obri noves vies per al tractament de pacients amb semblants complicacions.

Pel que fa al procés de modificació genètica, el cor del porc es va sotmetre a un procés d’edició genòmica per mitjà del qual es va eliminar un sucre específic, les cèl·lules del qual impedien directament el procés d’assimilació d’estos òrgans pel cos humà. Esta opció constituïa l’única alternativa per al pacient, a causa de la negativa de múltiples hospitals a fer-li un trasplantament convencional.

Tot i que encara és prompte per a poder afirmar que este procediment ha contribuït a augmentar la vida del pacient, ja que encara es troba en observació, l’operació suposa un indici d’esperança per a multitud de pacients que patixen l’escassetat en la disponibilitat d’òrgans per a trasplantaments en tot el món.