Medicina regenerativa: un hidrogel per a reparar lesions medul·lars

En un recent avanç científic que promet revolucionar el tractament de lesions medul·lars, un grup d’investigació de l’Institut de Ciència de Materials de Madrid (ICMM-CSIC) ha desenvolupat un hidrogel innovador i revolucionari. Aquest material permet cultivar cèl·lules neurals baix camps magnètics, permetent així un enfocament dirigit i eficient en l’administració de tractaments, obrint una nova via per a les recuperacions de les lesions de la medul·la espinal.

Aquest treball, publicat en la revista Acta Biomaterialia i finançat pel programa Pathfinder de la Unió Europea, demostra que amb la incorporació de nanopartícules, l’hidrogel facilita el lliurament precís de *nanomedicinas al lloc lesionat, optimitzant la reparació i regeneració del teixit nerviós danyat. A més, l’hidrogel, en comportar-se com una matriu tridimensional compatible amb la medul·la espinal, proporciona el suport físic i químic necessari per al creixement de neurones, una cosa crucial per a la reparació del teixit danyat.

Aquest avanç representa un pas significatiu cap a la cura de lesions medul·lars, combinant *bioingeniería i nanotecnologia per a recuperar la funció neuronal.