L’Ariane-6 és llançat amb èxit a l’espai

El nou coet d’Europa, l’Ariane-6, ha completat amb èxit el seu vol inaugural. El llançament es va executar des d’una plataforma a la Guaiana Francesa, amb l’objectiu de col·locar un grup de satèl·lits en òrbita. Els equips a terra a Kourou van aplaudir mentre el coet, amb un cost de 4 mil milions d’euros, ascendia sense incidències cap al cel.

No obstant això, després d’assolir l’altitud desitjada i alliberar correctament diversos petits satèl·lits, l’etapa superior del coet va trobar un problema al final del vol. Els ordinadors d’abord van decidir apagar prematurament la unitat de potència auxiliar que pressuritza el sistema de propulsió. Això va deixar l’etapa superior sense poder iniciar la combustió necessària per eixir de l’òrbita i completar la tasca final de la missió de desplegar dues càpsules de reentrada.

A pesar de no poder resoldre el problema, el vol va ser declarat un èxit. “Estem alleujats; estem emocionats”, va dir Josef Aschbacher, director general de l’Agència Espacial Europea. “Aquest és un moment històric. El llançament inaugural d’un nou coet de gran capacitat no ocorre tots els anys; ocorre només cada 20 o 30 anys. I avui hem llançat amb èxit l’Ariane-6”.

 

Ariane 6, cohete lanzado por la Agencia Espacial Europea